Vlak voor het Hemelvaartweekend kwam Ybe Heemskerk van Sundo (externe link)naar Vlieland om de zonnebrandpalen voor het tweede jaar klaar te maken voor gebruik. De gemeente heeft de zonnebrandpalen in samenwerking met Kampeerterrein Stortemelk en het Badhuys laten plaatsen bij de strandovergangen bij de Bolder en het Badhuys. 

Wethouder Marieke Vellinga: "Het is heel belangrijk dat mensen zich beschermen tegen de schadelijke straling van de zon. Zeker op plekken waar deze extra sterk is door weerkaatsing van zand of water, zoals op het strand van Vlieland. Daarom hebben we als gemeente in samenwerking met Kampeerterrein Stortemelk en strandpaviljoen Het Badhuys deze zonnebrandpalen laten plaatsen. Iedereen die hier het strand opgaat kan zich nu gratis insmeren. Bovendien is deze zonnebrandcrème onschadelijk voor het milieu."

Op de linkerfoto wethouder Marieke Vellinga, Angela Zijnge van kampeerterrein Stortemelk en Ybe Heemskerk van Sundo. Op de rechter foto Diede Westers van het Badhuys en nogmaals wethouder Marieke Vellinga.