Nu het buiten kouder wordt en de energieprijzen maar blijven stijgen krijgen alle huishoudens te maken met hogere maandelijkse lasten. Het is niet meer zo vanzelfsprekend dat die maandelijkse rekeningen betaald kunnen worden.

Mensen met een minimuminkomen worden vanuit de overheid ondersteund met een energietoeslag. Maar de huishoudens net boven dit minimuminkomen kunnen hier geen aanspraak op maken. Daardoor kan het zijn dat er bepaalde rekeningen niet betaald kunnen worden, denk bijvoorbeeld aan de zorgpremie. Kosten waar u anders geen omkijken naar had worden nu ineens een probleem.

Om te voorkomen dat er schulden ontstaan is het verstandig uw maandelijkse lasten op een rijtje te zetten en daar waar mogelijk te proberen deze omlaag te brengen. Soms kan het helpen dat er iemand met u meekijkt en u hierin adviseert, zodat u de juiste keuzes kunt maken.

Kunt u hierbij wat hulp gebruiken? Dan kunt u zonder afspraak terecht op het inloopspreekuur van buurtwelzijnswerker Annemarie Kort. Dat is elke woensdagochtend van 10:00 tot 12:00 uur in de Vliestroom. Zij helpt u bij vragen over uw financiën en maandelijkse lasten. Ook kunt u contact opnemen met Mirjam Wolters, maatschappelijk werk. Zij is via 06-10926137 bereikbaar op de donderdag.