Zwem gerust, maar bewust

Muien zijn de onderbrekingen in de zandbanken, waarin de stroming sterk naar zee trekt, en komen zowel bij eb als bij vloed voor. Bij zeewind ontstaat branding die muistromen versterkt. Zwem niet tegen zo’n stroming in naar het strand, maar zwem opzij zodat je op een zandbank belandt. Trek dan de aandacht van een strandbezoeker of de lifeguards. Twee keer per dag is het eb en vloed. Hierdoor is het water altijd in beweging. Let extra op tijdens springtij. Het verschil tussen hoog en laag water is dan het grootst waardoor er een extra sterke stroming is.

Ga bij aflandige wind nooit met drijfvoorwerpen in zee (luchtbedden, bootjes, strandballen). Zwem niet dieper dan je kunt staan.

 

Muien

Strandbewaking

In de zomermaanden houden de KNRM Lifeguards dagelijks toezicht op het strand en in de zee op Vlieland. De lifeguard worden ingezet om de strandbezoekers een leuke en vooral veilige stranddag te geven. Dit doen ze door te informeren, toezicht te houden en door reddingsacties uit te voeren wanneer mensen in de problemen komen.

Vermist en/of gevonden?

Is een kind gevonden, breng het kind dan naar de reddingpost. Daar wordt een vlag met vraagteken gehesen als teken dat een kind gevonden is. Geef uw kind een armbandje met 06-nummer. Verkrijgbaar bij de reddingpost.